Verdachten poging diefstal in pand met hennepkwekerij

vrijdag 30 september 2016

De Bilt - De recherche heeft na onderzoek op 6 september 2016 twee mannen uit Utrecht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een poging diefstal in een pand aan de Molenkamp in De Bilt op 7 mei 2016. Ook een man uit Zeist wordt verdacht van betrokkenheid. Hij zit al vast voor een ander feit. In het pand trof de politie een professionele hennepkwekerij aan.

Rond 03.30 uur kreeg de politie op zaterdagochtend 7 mei een melding dat er mogelijk ingebroken werd in het pand. Agenten gingen erheen en er werd een knal gehoord. Om die reden werd voor de veiligheid van de agenten ook een arrestatieteam van de politie ingeschakeld. Er werd echter niemand meer aangetroffen in het pand, wel bleek er een hennepkwekerij te zijn. De kwekerij bestond uit 1027 hennepplanten. Deze werd ontmanteld en de planten vernietigd.

Op basis van tactisch- en sporenonderzoek verdenkt de recherche in totaal vier mannen van betrokkenheid bij de poging diefstal. Twee mannen uit Utrecht – 27 en 28 jaar – zitten vast in verband met het onderzoek. Een 26-jarige man uit Zeist zal al in voorarrest. Een vierde verdachte is nog niet aangehouden. Zijn identiteit is bekend en deze 29-jarige man staat gesignaleerd als gezocht voor aanhouding.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Driebergen-Rijsenburg | 112 alarmeringen Driebergen-Rijsenburg | Goedkoop Tanken in Driebergen-Rijsenburg | Supermarkten in Driebergen-Rijsenburg | Weerbericht Driebergen-Rijsenburg