Aanhouding verdachten brandstichting auto(s)

woensdag 22 maart 2017

Den Dolder - De politie heeft op maandag 20 maart een 24-jarige vrouw uit Den Dolder aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij autobranden in Den Dolder. Op woensdag 22 maart volgde een tweede aanhouding. Het betreft een 37-jarige vrouw, eveneens uit Den Dolder. De recherche kwam de vrouwen op het spoor op basis van informatie uit het rechercheonderzoek.

In Den Dolder vonden recentelijk acht autobranden plaats waarbij de politie vermoedt dat sprake is van (poging) brandstichting. De recherche verricht uitgebreid onderzoek. In Den Dolder is extra toezicht van politie in verband met de autobranden. Dit toezicht wordt voortgezet.

Bewonersavond

In samenwerking met de gemeente en het Openbaar Ministerie hield de politie op 10 maart een opsporingsbijeenkomst over de autobranden in Den Dolder. Tijdens de avond werd het rechercheonderzoek toegelicht en de ruim 200 belangstellenden voorzien van informatie over hoe mee te denken én mee te helpen met het onderzoek. Ongeveer 145 mensen sloten zich aan als ‘burgerrechercheur’ bij het onderzoek.

Nader onderzoek

De 37-jarige vrouw zit vast in verband met verhoor. De 24-jarige vrouw is op 21 maart heengezonden. Zij is nog verdachte in de zaak.  Het onderzoek naar de branden wordt voortgezet.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Driebergen-Rijsenburg | 112 alarmeringen Driebergen-Rijsenburg | Goedkoop Tanken in Driebergen-Rijsenburg | Supermarkten in Driebergen-Rijsenburg | Weerbericht Driebergen-Rijsenburg