Aanhouding na zwaar illegaal vuurwerk

donderdag 1 december 2016

Houten / De Meern - De politie heeft op maandag 21 november een 19-jarige jongen uit De Meern aangehouden voor bezit van en/of handel in illegaal vuurwerk.

Op zaterdag 19 november kreeg de politie om 23.20 uur melding van vuurwerkoverlast op de Binnenweg in Houten. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar een groep minderjarige jongeren aan. Bij één van de jongens uit de groep werd vuurwerk aangetroffen. Na verder onderzoek werden in drie woningen  van twee 16- en een 17-jarige Schalkwijker, ongeveer 500 stuks zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat onder andere om de Cobra 6 en Flash Bangers.

Het onderzoek van de politie leidde naar een 19-jarige inwoner van De Meern, die maandagmiddag 21 november in zijn woning aan de Toontjesplaat werd aangehouden. De verdachte wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De straffen voor het bezit van en handel in dergelijk illegaal vuurwerk zijn hoog. Voor het bezit kan het Openbaar Ministerie, afhankelijk van de soort en hoeveelheid, een maand detentie eisen. Op het verhandelen van dergelijk vuurwerk aan jongeren onder de 18 jaar staat een gevangenisstraf van soms meer dan een jaar.

Als politie zijn we mede afhankelijk van uw meldingen. Wij doen dan ook een beroep op u om de handel, het bezit van illegaal vuurwerk of het vroegtijdig afsteken ervan te melden. Dit kan via het algemene telefoonnummer van de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Driebergen-Rijsenburg | 112 alarmeringen Driebergen-Rijsenburg | Goedkoop Tanken in Driebergen-Rijsenburg | Supermarkten in Driebergen-Rijsenburg | Weerbericht Driebergen-Rijsenburg