Aanhoudingen na aanrijdingsoplichting

vrijdag 24 februari 2017

Utrecht - De afgelopen tijd zijn meerdere personen slachtoffer geworden van oplichters die een aanrijding in scene zetten. De oplichters claimden dan dat het slachtoffer hen aangereden had met de auto. Hen werd verzocht om direct contant de schade te vergoeden. Twee mannen werden op 20 februari aangehouden na een dergelijke truc op de Roelantdreef.

Maandag 20 februari kreeg de politie melding dat een oudere dame bij een bank op de Roelantdreef geld wilde opnemen om de schade van een aanrijding te vergoeden. De bankmedewerker vertrouwde het niet en belde de politie. Na de verklaring van de 80-jarige vrouw bleek het te gaan om een oplichtingstruc die de afgelopen tijd vaker uitgehaald is. Ondanks dat de vrouw het een raar verhaal van de mannen vond, maakte ze toch aanstalten om te betalen. Uit een eerder geval was een kenteken van de oplichters bekend en agenten gingen in de omgeving op zoek naar deze auto. De auto werd op de Vleutenseweg gezien en de inzittenden voldeden aan de opgegeven signalementen. De twee mannen, van 19 jaar uit De Meern en 23 jaar uit Utrecht, werden direct aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De auto waarin zij reden, werd in beslag genomen.

De politie onderzoekt deze zaak en de eventuele betrokkenheid van de twee bij de eerdere gevallen van oplichting. Mensen die slachtoffer zijn geworden van deze truc, of zij nu betaald hebben of niet, en nog geen aangifte hebben gedaan wordt verzocht dit alsnog te doen. Ook getuigen die meer weten over deze vorm van oplichting, wordt verzocht dit door te geven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Driebergen-Rijsenburg | 112 alarmeringen Driebergen-Rijsenburg | Goedkoop Tanken in Driebergen-Rijsenburg | Supermarkten in Driebergen-Rijsenburg | Weerbericht Driebergen-Rijsenburg